KoulaNews

Θα μεταφερθείτε στη σελίδα KoulaNews σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Γευστικότατη Αυγοσαλάτα, Σάντουιτς - Συνταγή για 6 άτομα


Γευστικότατη Αυγοσαλάτα, Σάντουιτς

Συνταγή για 6 άτομα

Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/

Υλικά:
6 μεγάλα αυγά 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
2 κοτσάνια σέλινο, πλυμένα και ψιλοκομμένα
2 μικρά αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε φέτες
Μερικά φύλλα μαρουλιού
12 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανιές
Αλάτι/πιπέρι


Οδηγίες:

Τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό. Αφήστε να κοχλάσουν σε μέτρια φωτιά και βράστε για 12 λεπτά. Ετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ με νερό παγωμένο και όταν είναι έτοιμα τα αυγά ρίξτε τα μέσα και αφήστε για 3 λεπτά να παγώσουν.

Ξεφλουδίστε τα αυγά, και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη μαγιονέζα και αλατοπιπερώστε. Με ένα πιρούνι λιώστε τα αυγά και ταυτόχρονα ανακατέψτε με την μαγιονέζα. Μην λιώσετε εντελώς τα αυγά. Αν χρειαστεί προσθέστε ακόμα λίγη μαγιονέζα έτσι ώστε το μείγμα να είναι αρκετά υγρό.

Προσθέστε το σέλινο στο αυγό και ανακατέψτε. Δοκιμάστε το μείγμα και ανάλογα αν χρειάζεται προσθέστε αλάτι ή/και πιπέρι.

Στήνουμε το σάντουιτς μας βάζοντας πάνω από μια φρυγανιά λίγες φέτες τουρσί και λίγο μαρούλι. Προσθέτουμε λίγο από το μείγμα αυγών και κλείνουμε με ακόμα μια φρυγανιά.

Επαναλάβετε την διαδικασία για έξι σάντουιτς. Καλή Όρεξη.

Egg Salad Sandwich (Delicious Recipe)


Recipe for 6

Ingredients:
6 large eggs
3 tablespoons mayonnaise
Salt and pepper1 teaspoon lemon juice
2 stalks celery, washed and chopped
2 pickled cucumbers, sliced
Some lettuce leafs
12 slices of whole grain bread, toasted

Preparation
Place the eggs in a pot and cover with cold water. Bring to a gentle boil and cook for 12 minutes. Have a big bowl of ice water ready and when the eggs are done cooking place them in the ice bath for three minutes or long enough to stop the cooking.
Crack and peel each egg, place in a medium mixing bowl. Add the mayonnaise, a couple generous pinches of salt and pepper, now mash with a fork. Don't overdo it, you want the egg mixture to have some texture. You may need to add a bit more mayo to moisten up the mixture a bit, add a bit at a time.
Stir in the celery. Taste, and adjust the seasoning - adding more salt and pepper if needed.
To assemble each egg salad sandwich: place first some pickled cucumber slices and a bit of lettuce on a piece of toast, top with the egg salad mixture, and finish by creating a sandwich with a second piece of toast. Enjoy!

http://xs-recipes.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.