Συνταγή για 4
Συστατικά:Ζύμη:1 κουταλάκι του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά2 / 3 φλιτζάνι ζεστό νερό2 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις Αλεύρι1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη1 κουταλάκι αλάτι2 κουταλιές ελαιόλαδο
Toppings:1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο8-10 φέτες προσούτο (λεπτές φέτες)1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες1 / 3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)
Προετοιμασία:Πρώτα ξεκινάμε με τη ζύμη: Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη πάνω από την επιφάνεια του ζεστού νερού σε ένα κύπελλο. Αφήστε τη στάση για 2 λεπτά, στη συνέχεια, ανακατέψτε για να διαλυθεί. Αναμίξτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το περιεχόμενο του κυπέλλου (ενεργοποιείται μαγιά) στο μπολ και κρατήστε ανάδευση. Όταν η ζύμη είναι πάρα πολύ παχύ, για να ανακατεύετε, αποδεικνύονται σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 6-8 λεπτά. Ζυμώστε σε λίγο περισσότερο αλεύρι, εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδες ή λίγο περισσότερο νερό, αν είναι πολύ δύσκολο να ζυμώνουμε και τα συστατικά που δεν αναμειγνύεται. Τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο μπολ, να καλύπτει και να αναιρέσει σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι διπλασιαστεί σε όγκο.Προθερμάνετε το φούρνο στους 220oC.Όταν η ζύμη έχει αυξηθεί (που διαρκεί τουλάχιστον 30 λεπτά), ισιώνουν έξω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ρολό ή να τεντώσει έξω σε έναν κύκλο (ή ορθογώνιο θα κάνει), και τοποθετήστε σε ένα ταψί. Θα πρέπει να έχει πάχος που δεν υπερβαίνει το ½ ένα εκατοστό.Toppings: Σε ένα μείγμα μπολ την κρέμα γάλακτος με τα κρεμμύδια και το μαύρο πιπέρι. Απλώστε το μίγμα κρέμα πάνω από τη ζύμη πίτσας και πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί μοτσαρέλα. Καλύψτε το τυρί με φέτες προσούτο και βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια που πρέπει να καλυφθούν εντελώς.Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι η ζύμη να είναι σκληρός και το τυρί λιώσει εντελώς. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Απολαύστε το!

XS’ Pizza (Prosciutto-Fresh Cream)!
Recipe for 4
Ingredients:
Dough:
1 teaspoon active dry yeast
2/3 cup warm water
2 cups all-purpose flour
1 teaspoon sugar
1 teaspoon salt
2 tablespoons olive oil
Toppings:
1 cup mozzarella cheese, grated
8-10 slices prosciutto (thinly sliced)
1/2 cup fresh cream
1 medium onion thinly sliced
1/3 teaspoon black pepper (powder)
Preparation:
First we start with the dough: Sprinkle the yeast and the sugar over the surface of the warm water in a cup. Let stand for 2 minute, then stir to dissolve. Mix in a bowl the flour, salt and olive oil. Add the content of the cup (activated yeast) in the bowl and keep stirring. When the dough is too thick to stir, turn out onto a floured surface, and knead for 6-8 minutes. Knead in a little more flour if the dough is too sticky or some more water if is too hard to knead and the ingredients do not mix. Place into an oiled bowl, cover, and set aside in a warm place to rise until doubled in bulk.
Preheat the oven to 220oC.
When the dough has risen (it takes at least 30 minutes), flatten it out on a lightly floured surface. Roll or stretch out into a circle (or rectangular will do), and place on a baking pan. It should have a thickness not more than ½ a centimeter.
Toppings: In a bowl mix the cream with onions and black pepper. Spread the cream mixture over the pizza dough and sprinkle over it the mozzarella cheese. Cover the cheese with prosciutto slices and make sure the surface to be covered completely.
Bake for 20-25 minutes in preheated oven or until the dough is crusty and cheese melts completely. Serve hot. Enjoy!
http://xs-recipes.blogspot.com/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.